Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Vakuovačka: MUST HAVE vychytávka do domácnosti, která šetří peníze

„Upozornění: Pořízení svářečky folií může způsobit závislost na vakuování!“ Tak přesně tahle věta vám probleskne hlavou, když vakuovačku poprvé rozbalíte a začnete odhalovat její funkce a vychytávky. Kdo jednou vyzkouší pohodlí, které vakuování potravin přináší, už se s tímhle praktickým pomocníkem nedokáže rozloučit. Důvod? Jeden rozhodně není!

Šetrná k lidským zdrojům i peněžence

Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v celkové hodnotě 143 miliard eur! A to jsou čísla, která už stojí za zamyšlení. Jedním ze způsobů, jak snížit objem vyhozených a zkažených potravin, je jejich vakuování. A k tomu slouží vakuovačky potravin italské značky LAICA. Tyhle praktické svářečky fólií totiž dokážou jednoduchým, ale účinným způsobem prodloužit životnost potravin až čtyřnásobně! Vakuovací systémy totiž potraviny zataví do zdravotně nezávadné a pevné vakuovací folie. Z ní pak následně odsají přebytečný vzduch, který za normálních okolností představuje ideální prostředí pro růst a množení bakterií, plísní či histaminu.

folie na vakuovani zeleniny

Jaké potraviny můžete vakuovat?

Inovativní LAICA pomocníci zvládnou zavakuovat jak suché, tak mokré potraviny. Aby bylo vakuování bezpečné a jednoduché, můžete si modelů zvolit buď přímo automatický režim, nebo zvolit manuální vakuování. Suché a tvrdé potraviny totiž snesou mnohem vyšší podtlak než třeba maliny nebo křehká čerstvá ryba. V zásadě ale platí, že vakuovat lze naprosto všechny druhy potravin. Ať už v syrovém, nebo uvařeném stavu.

Funkce, které využijete každý den 

Vakuovačky mají i řadu funkcí, které budete postupně objevovat a rádi je využívat. Nechybí samozřejmě integrovaná řezačka potravinových fólií, sběrná miska na tekutinu nebo hadička, kterou můžete použít pro vakuování v dózách, nebo sáčcích s ventilem. 

A výkon čerpadla? Třeba u modelu LAICA Xpro jde o 22 l/min a podtlak 900 mbar, což už jsou čísla, která při práci s vakuovačkou opravdu pocítíte. Hodí se i do profi gastro provozu, kde je rychlost a efektivita na prvním místě.

Lze ale vybrat i cenově dostupnější model. Může se zdát, že výkon např. 9 l/ min je málo, no v praxi to znamená, že vakuujete jen o pár vteřin déle. To maximálně postačí pro běžné vakuování v domácnosti. Super tipem je třeba i magnetická vakuovačka LAICA SLIM. Je velice skladná, zabere minimum místa a můžete si ji připnout třeba na lednici.

Celý proces vakuového skladování potravin je nesmírně intuitivní, rychlý a časově nenáročný. Vakuování zvládnete v pohodlí domova a z nabídky LAICA si jistě vyberete model, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Vakuovačka na potraviny Laica

Pošlete článek známému