Logo
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Logo
Otevřít nabídkuOtevřít vyhledávání

Vytěžte z vakuování maximum! Znáte tyhle funkce vakuovaček Laica?

Vakuování potravin je nejen efektivní, ale zejména ekonomické. Dokáže totiž žádaným způsobem prodloužit životnost potravin, a ve finále tak šetří nejen váš čas, ale zejména finanční prostředky, lidské zdroje a životní prostředí. Pokud přemýšlíte o pořízení praktické vakuovačky, ověřte, jakými funkcemi vybraný přístroj disponuje. Některé vakuovačky totiž zvládnou více, než se na první pohled zdá.

Základní funkce vakuovaček

Naprostá většina svářeček fólií Laica disponuje dvěma režimy – manuálním a automatickým, což oceníte při vakuování suchých, vlhkých nebo naopak křehkých potravin. U všech modelů je samozřejmostí funkce svářečky obalů, díky které potraviny bezpečně zavakuujete a zároveň uzavřete, takže se k nim nedostane vlhkost ani pachy z lednice či mrazničky. 

Veškeré vakuovačky LAICA jsou navíc plně kompatibilní se všemi vakuovacími sáčky a rolemi vakuovacích folií této značky. Vakuem upravený pokrm nebo surovinu pak můžete jednoduše uložit nebo dále zpracovat. Vakuování masa je oblíbenou metodou, jak připravit sous-vide recepty. Díky dvojitému sváru, který vytvoří pokročilejší modely, se můžete vrhnout i na tento typ přípravy pokrmů.

Vakuovaní masa

Funkce, které vás překvapí a potěší

Pokud sháníte opravdu spolehlivého a profesionálního pomocníka do kuchyně nebo restaurace, zaměřte se na vakuovačky, které kromě základních funkcí nabídnou i celou řadu dalších praktických vychytávek, které vám usnadní vakuování a zároveň samotné používání přístroje.

Za povšimnutí stojí inovativní funkce dvojitého sváru (např. u modelu LAICA ProHome) pro ještě bezpečnější uzavření folie. Díky tomu neunikne žádná tekutina ani vzduch. Zajímavá je funkce Pulse Vacuum, kdy vakuování ovládáte manuálně. To oceníte obzvláště při vakuování náchylných potravin (např. maliny, jahody apod.), které by se mohly snadno pomačkat.

Některé modely nabízí také možnost vybrat si ze dvou až tří přednastavených režimů. Zde volíte úroveň vakua podle toho, jakou surovinu jste se rozhodli uskladnit. Tři režimy (STRONG / MEDIUM / STANDARD) najdete u modelu LAICA XPro. Dvěma (STRONG / STANDARD) jsou vybaveny modely Fresco a EasyVac.

Za zmínku stojí i praktická hadička (tzv. funkce CANISTER), jíž jsou vybaveny modely EasyVac, Fresco, ProHome a Xpro. Tato hadička slouží pro vakuování ve speciálních vakuovacích dózách. Novější modely navíc disponují pojistkou proti přehřátí.  

Kterému z těchto praktických společníků uděláte doma místo?

Pošlete článek známému